Cantores Amatores wordt begeleid door Grupo Los Criollos.
Cantores Amatores wordt begeleid door Grupo Los Criollos.

Kaartverkoop Cantores Amatores als een trein

Cultuur 704 keer gelezen

Het Pijnackerse koor Cantores Amatores brengt op vrijdag 31 mei een Latijns-Amerikaans programma op de planken bij CulturA&Zo. De kaartverkoop loopt pas enkele weken maar gaat als een trein. Er zijn nog slechts rond de dertig kaarten te koop via www.culturaenzo.nl

Op het programma staat onder meer de werelberoemde  Misa Criolla, geschreven door de Argentijnse componist Ariel Ramirez. Daarnaast zingt Cantores liederen van Carlos Guastavino en enkele bekende vrolijke zomerhits zoals de tijdloze klassieker La Bamba in de versie van Los Lobos.
Het programma heeft als titel Zomer Fiesta en een zomers feest gaat het zeker worden, vooral ook omdat het koor behalve door de vaste pianist Jurriaan van der Zee begeleid wordt door Grupo Los Criollos. Dat is een professioneel Zuid- Amerikaans ensemble dat bestaat uit de Chileen Renato Freyggang, de Argentijn Orlando Miño en de Chileen Alvaro Pinto. De groep is actief sinds 2002.
Grupo Los Criollos begeleidt koren maar geeft ook eigen concerten waarbij diverse feestelijke Zuid-Amerikaanse stijlen komen. Renato, Orlando en Alvaro bespelen inheemse instrumenten zoals Bombo legüero (percussie), Charango (snaarinstrument), Quena (blaasinstrument), Sikus (blaasinstrument) en zijn ook goed thuis in zang. Het geheel staat vrijdag 31 mei onder de bezielende leiding van David van Lith.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant