De jongste korfballertjes van Avanti/Post Makelaardij zijn klaar om echte wedstrijden te gaan spelen (foto: Aleid Auwerda)
De jongste korfballertjes van Avanti/Post Makelaardij zijn klaar om echte wedstrijden te gaan spelen (foto: Aleid Auwerda)

Jongste korfballers Avanti/Post Makelaardij in volle bloei

Sport 1.103 keer gelezen

Pijnacker - De groep jongste korfballers bij Avanti/Post Makelaardij staat in bloei. 

De afgelopen periode groeiden de Kangoeroes en Spookies, zoals ze ook wel worden genoemd, zo hard dat dit voorjaar twee nieuwe F-teams konden worden samengesteld uit de oudste kinderen.

Trots
Ciska Wacht, coördinator van de groep in de leeftijd van 3,5 tot 6 jaar, is trots op dit resultaat. “We proberen het plezier in korfbal bij te brengen aan de kinderen, door spelenderwijs met elkaar bezig te zijn”, verklapt ze het geheim.

Ouders
“En dat zowel de kinderen als hun ouders ervaren dat het korfballen bij Avanti niet alleen het uurtje training op zaterdagochtend is.

Plezier
Maar dat er meer is bij de club, zoals een spelletjesavond, feestjes en binnenkort een vossenjacht, waardoor ze uiteindelijk net zoveel plezier hebben bij de club als ik zelf heb.”
Robin Dilweg, één van de trainsters, legt uit dat naast het plezier de kinderen ook al direct spelenderwijs de fijne kneepjes van het korfbalspel wordt bijgebracht.”Bij alle spelletjes en oefeningen die we doen is nagedacht. Hoe bereid je ze voor op het gooien, schieten en vangen. Daanaast spelen we oefenwedstrijdjes om ze echt klaar te stomen voor de F.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant