De mannen van The Amazing Stroopwafels weten de weg naar Pijnacker wel te vinden. Op Bevrijdingsdag zijn ze er weer.
De mannen van The Amazing Stroopwafels weten de weg naar Pijnacker wel te vinden. Op Bevrijdingsdag zijn ze er weer.

Bevrijdingsfeest op zondag 5 mei in het Emmapark

Cultuur 3.617 keer gelezen

De Oranjevereniging Pijnacker viert Bevrijdingsdag komende zondag 5 mei met een muziekfeest in het Emmapark. Daar start trouwens tussen 13.00 en 14.00 uur ook de traditionele Bevrijdingsfiets- en skeelertocht door de mooie groene omgeving van Pijnacker.

Intussen begint om 14.15 uur het Bevrijdingsmuziekfeest met een optreden van de Muziekvereniging Excelsior. Na een uurtje is er een korte pauze en dan treedt het Shantykoor Schiehaven aan. De naam van het koor is afgeleid van medezanger Gerrit van Schie, die iedere week zijn garage beschikbaar stelt als ‘veilige oefenhaven’.
Vanaf 16.45 uur zijn de Amazing Stroopwafels op het podium te zien en te horen. Dit is de landelijke bekende formatie die door de jaren heen het vaakst heeft opgetreden in Pijnacker en Nootdorp. Talloze malen. Erik Bevaart weet precies hoe vaak. Onlangs waren ze nog in actie bij De Drie Heeren. Gelukkig verveelt de muziek de Amazing Stroopwafels nooit. De formatie van Wim Kerkhof speelt tot 18.45 uur met tussendoor tussen 17.30 en 18.00 uur een optreden van zanger/gitarist Harold Zwart. Een nog jonge vent die ook bekend is als basgitarist in de Guyterband. Harold is ook thuis in klassieke popmuziek en treedt nu dus solo op.
Vanaf 18.45 uur volgt het meer stevige werk, met eerst de band Valium die heel herkenbare popmuziek speelt en daarna vanaf 20.30 uur de coverband Gold Vicious uit Nootdorp.
Met in de frontlinie zanger/gitarist Koen en zangeres/gitariste Colinda van de Sande van de Dwarskade in Nootdorp. Gold Vicious bestaat intussen tien jaar en is bekend van studentenfestivals, lokale evenementen en besloten feesten. De energieke band speelt een mix van oudere en nieuwere muziek. Het optreden van Gold Vicious moet de klapper en de kers op de taart worden van het Bevrijdingsfestival dat tot 22.00 uur duurt.
Colinda van de Sande van Gold Vicious vertelt dat de band is vernoemd naar de titel van een nummer van Lou Reed. Dat nummer heet Vicious en met Gold er voor heb je ook een leuke woordspeling richting ‘goudvisjes’.
Gold Vicious is een hobbyband die niettemin flink aan de weg timmert met zo ongeveer iedere maand wel een optreden. En dat varieert van een gala in Leiden tot een feest in het Westland waar de band behoorlijk populair is.
De band heeft al eerder in Pijnacker op Koningsdag gespeeld en ook op Nootpop in Nootdorp. Colinda en haar collega’s vinden het best bijzonder dat ze nu het Bevrijdigsfestival in Pijnacker mogen afsluiten. Met hun vooral opzwepende muziek van alle tijden zal dat zeker gaan lukken.

De dochter van Hans en Fiona van de Sande aan de Dwarskade in Nootdorp - daar is ook de oefenlocatie - vertelt nog dat ze via een project op de middelbare school, het Montaigne Lyceum, met muziek in aanraking kwam. Ze ging met een vriendin gitaarspelen en later ook zingen. En dat doet ze nog met heel veel plezier!
De entree bij het Bevrijdingsmuziekfeest is geheel en al gratis.

Gold Vicious sluit zondag het Bevrijdingsfestival af.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant