Vertrekkende 'brommerboys' op de foto.
Vertrekkende 'brommerboys' op de foto.

Nieuwe oldtimershow Delfgauw een schot in de roos

Actueel 2.539 keer gelezen

Het Oranjecomité Delfgauw had zaterdag iets nieuws in de aanbieding: een oldtimershow met oude auto’s, oude bromfietsen die in de tent stonden opgesteld, een paar oude tractoren, een caravan uit de oude doos en ook een paar vrachtwagens.

Het Bart Dekkerveld waar een paar weken lang de Oranjefeesttent heeft gestaan, was er vol van. En de bezoekers ook. Het was de hele middag gezellig druk en de verhalen over de oude vehikels van toen werden steeds sterker.

Brommerboys van toen zoals Arnold Schuurmans, Jock van Schie en Jan Langelaan stonden te glimmen. “Weet je nog dat we vanuit Scheveningen door de duinen naar Zandvoort scheurden om daar naar de Formule 1 te kijken. Moet je tegenwoordig eens proberen, met de brommer door de duinen, dat gaat niet meer.”

Vroeger schroomden berijders van opgevoerde brommers ook niet om even ‘s Rijks wegennet in hun parcours te betrekken. “We zijn een keer over de rijksweg helemaal naar Limburg gereden. Zonder aangehouden te worden”, aldus Arnold Schuurmans die binnenkort een ‘zeventje’ als eerste cijfer van zijn leeftijd mag noteren.

Kreidlers, Zündapps, Eysinks, Garelli’s; er stond voor een paar centen in de tent. De waarde van een opgeknapte oude brommer gaat tegenwoordig al snel richting de 7.000 euro of nog meer.

Ook qua oude auto’s was er een flinke financiële waarde aanwezig op het Bart Dekkerveld waar Ton Rodenburg als mede-organisator net zo stond te glimmen als al die prachtige oldtimers. Al met al een goede zet van het Oranjecomité Delfgauw dat altijd wel bereid is om het programma te vernieuwen of uit te breiden. Sterker nog: dat zien ze in Delfgauw juist als een must.

De traditie koesteren maar ook bijtijds vernieuwen en open staan voor nieuwe ideeën. Al die oude vehikels bij elkaar brengen; dat was een goed nieuw idee! 

Er was van alles te zien.
Brommershow in de feesttent.
Overzichtsfoto vanaf een vrachtwagen van Gerrit Schotte.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant