Marlies en Rob in hun weelderig bloeiende kas.
Marlies en Rob in hun weelderig bloeiende kas.

Dit is hét moment voor De Bloeiende Kas

Commerciele berichten 2.767 keer gelezen

Delfgauw / Pijnacker - Het voorjaar ontluikt volop en in De Bloeiende Kas aan de Vrederustlaan in het tuinbouwgebied Noordpolder tussen Pijnacker en Delfgauw straalt de kleurenpracht van het lenteperkgoed je tegemoet. Dus de week voor Moederdag is hét moment om de 6.000 meter grote plantenkas van Marlies van der Velden en haar partner Rob de Groot te bezoeken. En daar mooie planten uit te zoeken voor huis, balkon en tuin.

Het paradepaardje van De Bloeiende Kas is de hangschaal en laat die deze week nou net in de reclame zijn. Je hebt hem dit weekend voor 13,50 euro in plaats van 15 euro.

Het zijn drukke tijden voor Marlies, Rob en Gerard, de pa van Marlies die de teelt en de plantverzorging voor zijn rekening neemt. Marlies is vooral van de verkoop en de organisatie en Rob doet alles.

Vroeger was De Bloeiende Kas een rozenkas, die werd gerund door pa Gerard en ma Jannet die spijtig genoeg eind vorig jaar is overleden aan een al jaren slepende ziekte. Marlies en Rob hebben destijds De Bloeiende Kas samen met Jannet en Gerard opgezet.

De Bloeiende Kas is open van september tot de zomervakantie van het jaar erop. De kernmerken van De Bloeiende Kas zijn: een heel groot assortiment planten die je zelf kunt uitzoeken in de kas met eventueel toelichting van de kenners, hoge kwaliteit en dus een lang plantleven en ten derde een zeer aanvaardbaar prettige prijs.

Zeker als het zonnetje weldadig schijnt, is het heerlijk om door de kas heen te wandelen en te genieten van al dat moois. Het gaat natuurlijk veel te ver om al die mooie planten te benoemen. Marlies pikt bewust de Diascia er uit. Daarmee staan zij en Rob ook op de foto. De slak is natuurlijk de angst van menig tuinier, maar laat de slak nou echt helemaal geen trek heb in de Diascia. Een zorgeloze en ook nog mooie plant dus!

Het voorjaar is de drukste tijd voor De Bloeiende Kas. Bijna alle lichturen van de dag worden dan aan de verzorging en de verkoop van de planten besteed, maar Marlies, Rob en Gerard doen het met liefde. Ze houden van hun werk en hun planten. En dus is De Bloeiende Kas ook morgen, Hemelvaartsdag, gewoon geopend.

Dus hup richting Vrederustlaan 14 in Delfgauw. Geniet van De Bloeiende Kas en van de omgeving. Met een beetje mazzel zit de ooievaar bij de entree op zijn nest te broeden… Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Zie ook www.debloeiendekas.nl, mail naar info@debloeiendekas.nl, of bel 015- 256 6684.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant