Afbeelding

Oliveo deelt punten met Neptunus na spannende strijd: Derde periodetitel in het verschiet?

Sport 1.295 keer gelezen

Afgelopen zaterdag beloofde een prachtige dag te worden, met het tweede en derde team die een kampioensfeestje in het vooruitzicht hadden. Het derde team was vorige week al kampioen geworden en het tweede had slechts één punt nodig. Beide teams konden feestvieren, waarna het de beurt was aan het eerste team om een overwinning te behalen.

Het werd een lastige wedstrijd, waarbij de tegenstander tactisch goed georganiseerd was en het de blauw-witten erg moeilijk maakte. Zonder grote kansen aan beide kanten bleef het 0-0 bij rust. In de rust gaf trainer Willem Smit enkele aanwijzingen, wat resulteerde in een betere tweede helft voor Oliveo, waarbij ze uiteindelijk op 1-0 kwamen.

Daarna zocht Oliveo naar een tweede treffer, terwijl Neptunus natuurlijk op jacht ging naar de gelijkmaker. Een afgefloten kans wegens buitenspel was hun dichtstbijzijnde moment, totdat een vrije trap in de 89e minuut verkeerd werd beoordeeld door de keeper van Oliveo. De bal kwam voor de voeten van de spits van Neptunus die de gelijkmaker scoorde.

Oliveo ging daarna op zoek naar de volle 3 punten en kwam heel dichtbij na goed doorzetten van Niels van Heeswijk, maar Demi van Wichen mikte de bal net iets te hoog over de goal. De scheidsrechter floot snel af en beide teams deelden de punten. Gelukkig waren de andere uitslagen gunstig, waardoor Oliveo over twee weken mogelijk de derde periodetitel kan veiligstellen.

Dit is aan de hoogst geklasseerde ploeg zonder periode titel en Oliveo zou niet meer in te halen zijn als ze winnen van Verburch en Nieuwerkerk puntverlies lijdt tegen Cion. Dit komt doordat Westlandia niet meedoet vanwege uitsluiting, omdat het andere team van Westlandia al in de 4e divisie speelt.

We roepen alle leden en supporters van Oliveo op om over twee weken op 4 mei het team van Willem van der Smit aan te komen moedigen en te ondersteunen voor de drie punten en wellicht de derde periodetitel. Hierdoor kan Oliveo mogelijk voor de derde keer op rij promoveren!